Menu

Huussikirja

Apple ostamassa osan Formula 1 -sarjasta?

Keskiviikkona 13. heinäkuuta 2016 huhuttiin että teknologiayritys Apple olisi ostamassa Formula 1 sarjan oman "Apple Car" autonsa näkyvyyden takaamiseksi.

Formula 1 bloggaaja Joe Saward aloitti huhut kertomalla että Applen lakimiehet ja talousekspertit tekevät asian tiimoilta tutkimustyötä. Tämä on valmistautumista mahdolliseen Formula 1 -sarjan oikeuksien ostamiseen.

Sawardilla ei ollut tarkkoja yksityiskohtia, mutta on laajalti tiedossa että Formula 1 -sarjan voimahahmo englantilainen Bernie Ecclestone etsii sarjalle uutta omistajaa. Viime vuonna kerrottiin että sarjasta 35 prosenttia omistava CVC holding-yhtiö on jo sopinut myyvänsä osuutensa 6 miljardin punnan hintaan.

Edellinen kauppa ei mennyt läpi, mutta sekä CVC että Ecclestone etsivät yhä uutta ostajaa. Huhujen mukaan yhdysvaltalainen Apple olisi nyt kiinnostunut CVC:n osuudesta F1-sarjasta. Tämä olisi Applelle huomattava siirto, sillä aiemmin yritys on ostanut vain pienempiä vakiintuneita toimijoita ja start-up yrityksiä.

Osuutta vastaan Apple saisi arvokasta mediasisältöä, jota se voi jaella iPhone-, iPad- ja Mac-laitteidensa välityksellä iTunes kaupastaan. Lisäksi Formula 1 ympyröissä liikkuu paljon auto-alan osaamista ja se on muutenkin arvostettujen brändien kuten Ferrarin ja Mercedeksen markkinointipaikka. Tähän yhteyteen Applen laitteet sopisivat enemmän kuin hyvin.

Osuudella Formula 1:stä Apple saisi myös paikan Formula 1 -sarjaa hallinnoivan FIA:n hallituksessa. Tätä kautta Apple voisi myös saada näkyvyyttä tulevalle "Apple Car" autolleen, sähköisten Formula E kilpailujen kautta.